Care este cea mai uşor de crescut rasă de pisică?

Care este cea mai uşor de crescut rasă de pisică?

Pisicile sunt nişte animale care necesită o îngrijire atentă şi care solicită permanenta atenţie a stăpânului. Unele rase au o personalitate mai puternică şi dominantă, în timp ce altele nu sunt atât de pretenţioase. În schimb, unele rase sunt impecabile din punct de vedere al aspectului, în timp ce altele sunt mai docile, deşi nu sunt atât de încântătoare. În funcţie de ceea ce-ţi doreşti, iată care sunt cele mai uşor de îngrijit şi crescut rase de pisică.

De departe, rasa Persană constituie o îmbinare fericită a tuturor trăsăturilor descrise anterior. Frumuseţea sa se combină perfect cu comportamentul şi rezultă un animal care este uşor de crescut. Alături de Persane, rasele Europeană şi Orientală sunt la fel de uşor de îngrijit şi nu sunt deloc mofturoase.

Rasele Sacra de Birmania şi Ragdoll se înscriu şi ele pe această listă, cu amendamentul că pisicile Ragdoll sunt ceva mai leneşe (ceea ce favorizează dezvoltarea obezităţii în cazul alimentării excessive). British Shorthair este o rasă greu de dominat, fiind prin esenţă un vânător, dar care se întreţine foarte uşor. Seria raselor de pisică uşor de crescut se poate încheia cu Cornish Rex, care nu este deloc pretenţioasă şi este, în esenţă, o pisică de familie.