De ce miaună pisicile?

De ce miaună pisicile?

Nu de multe ori te-ai trezit că eşti deranjat de miorlăitul pisicii tale şi nu înţelegi ce doreşte aceasta să-ţi transmită. Pisicile se folosesc de mieunat pentru a comunica (la început cu puii lor, iar mai apoi cu oamenii). Variata mieunatului indică şi nevoia care trebuie să-i fie satisfăcută. Desigur, ştim cu toţii că pisicile sunt nişte fiinţe dominatoare şi autoritare în relaţia cu stăpânul, aşa că prin mieunat îşi pun în evidenţă intrumentul de manipulare.

De cele mai multe ori pisica miaună pentru care are diverse nevoi (de hrană, de joacă) sau ca o formă de salut. Atunci când este stresată, nervoasă şi nu se simte bine, având probleme cu sănătatea, pisica o să miaune. La fel va proceda şi atunci când are nevoie afară pentru a se plimba sau atunci când este în călduri. În plus, pisicile mai în vârstă miaună mai des, dat fiind faptul că îmbătrânesc. De cele mai multe ori miaunatul pisicii este un semn al independenţei lor şi o formă de a-i aminti stăpânului cine este de fapt şeful în casă.

Cea mai neobosită rasă în ceea ce priveşte miaunatul este rasa Siameză. Aşteaptă-te la adevărate concerte de miorlăit din şi pentru variate motive, atunci când ai în casă o astfel de felină. În ciuda mieunatului lor, pisicile sunt un companion minunat şi care merită iubit!