Pisicile se luptă întotdeauna cu câinii?

Pisicile se luptă întotdeauna cu câinii?

Câinele şi pisica ori şoarecele şi pisica sunt două alături care nu par posibile, nu fără a genera o luptă. Vechea rivalitate dintre câine şi pisică are în plan cucerirea celui mai important obiectiv: atenţia şi iubirea necondiţionată a stăpânului. Nu, câinele nu se luptă cu pisica întotdeauna şi nici invers, ci doar se tatonează. Atât timp cât ai în locuinţa un reprezentat al felinelor şi unul canin, ideal ar fi să le delimitezi în mod clar teritoriul.

Esenţa acestei lupte este dată de mişcarea cozii; pisicile dau din coadă atunci când vânează sau traversează o stare puternică de nervozitate. La câini, datul din coadă exprimă o atitudine amicală, iar în cazul în care acesta este nervos o să mârâie. Astfel de gesturi sunt percepute de către pisici ca un semn de atac, aşa că acestea se pun în gardă şi reacţionează în consecinţă. Manifestarea unor astfel de semne indică în mod clar că o luptă este gata să se declanşeze!

Pentru a menţine o stare de acalmie, ambele animale de companie trebuie să beneficieze de acelaşi nivel de atenţie. Oferă-le dragoastea ta în mod egal, jucării, vase pentru mâncare şi apă separate şi monitorizează-le acţiunile atunci când sunt împreună. Numai aşa o să ai parte de linişte atunci când ai un câine şi o pisică în casă!