Pot convieţui împreună o pisică cu păsările dintr-o colivie?

Pot convieţui împreună o pisică cu păsările dintr-o colivie?

Desenele animate cu pisica care are mereu o problemă cu canarul sunt elocvente pentru ilustrarea relaţiei dintre cele două tipuri de animale de companie. Dezvoltarea unei relaţii între cei doi este posibilă numai atunci când au convieţuit din stadiul de pui. Acest lucru le-a permis să se obişnuiască unul cu celelalt şi să se tolereze reciproc.

Convieţuirea este posibilă atunci când ambele animale de companie beneficiază de posibilitatea de a interacţiona. Cuşca cu păsări trebuie poziţionată la vedere, dar nu la îndemâna pisicii. Desigur, colivia trebuie să fie confecţionată din materiale greu de deteriorate de către ghearele pisici şi care să nu-i permită acesteia să aibă acces la păsările din interior.

După o perioadă în care aceştia au convieţuit în acest mod se poate forţa o apropiere şi mai profundă. Nu permite păsării (mai ales papagalilor) să interacţioneze la nivel fizic cu pisica şi să o ciupească. Răspunsul poate fi unul agresiv şi se poate perpetuă pe termen lung. Nu trebuie uitat nici faptul că aceste animale de companie nu sunt sănătoase una pentru cealaltă. Ambele specii sunt purtătoare de bacterii şi microbi capabili să producă rău reciproc. Chiar dacă îţi doreşti o relaţie mai apropiată între cele două animale de companie, ţine cont de aceste argument!