Adoptarea unei pisici – o idee bună?

Adoptarea unei pisici – o idee bună?

Pisica se transformă într-un membru al familiei şi îţi poate aduce o mulţime de beneficii de-a lungul timpului. Este un partener excelent de joacă pentru copii şi un sprijin moral pentru persoanele în etate. Fiind un element aflat în permanentă mişcare, această reuşeşte să-i mobilizeze pe membrii familiei şi să-i atragă în anumite jocuri. O pisică este un liant între cei mici şi mari, ceea ce ajută la sudarea unor relaţii puternice între membrii unei familii.

Înainte de a adopta o pisică, gândeşte-te care este cea mai bună varianta pentru tine. Dacă nu ai timpul necesar pentru a te îngriji de ea, mai bine renunţă la idee. Pisicile sunt fiinţe emoţionale, care pun accent pe relaţia cu stăpânul lor. Acordă-i atenţie şi o să te bucuri de un animal de companie extraordinar. Nu-i acorda atenţie şi o să aibă ea grijă să-ţi acapreze atenţia. Şi nu în sens pozitiv!

O pisică adultă este mai uşor de îngrijit şi se pliază mai rapid pe structura familiei. Chiar dacă nu este de rasă, o pisică care este adoptată o să-ţi dovedească aprecierea ei pentru tot restul vieţii. Adoptă o pisică, fiindcă nu este greu de crescut şi atât timp cât i-ai creat o rutină zilnică, ea o să o urmeze cu stricteţe. O pisică va ştii întotdeauna să te răsplătească şi de multe ori va reprezenta motivul pentru a te bucura de viaţă!