Dezinsecţia la pisici – tot ceea ce trebuie să ştii!

Dezinsecţia la pisici – tot ceea ce trebuie să ştii!

Paraziţii sunt unul dintre inamicii cei mai periculoşi cu care se confruntă un animal de companie. Fie că au legătură cu prezenţa anumitor condiţii atmosferice, fie că este rezultatul interacţiunii cu alte animale, o astfel de neplăcere trebuie tratată rapid şi cu maximă seriozitate. În cazul parazitării interne, cauza o poate constitui o alimentaţie necorespunzătoare sau cu elemente care nu se încadrează în standardele de calitate.

Pisicile sunt nişte animale de companie foarte sensibile şi care trebuie tratate ca atare atunci când există astfel de manifestări. Netratate la timp sau un mod corespunzător, infecţia cu paraziţi va avea ca rezultat apariţia unor boli grave şi chiar decesul pisicii. La nivel extern deparazitarea se va efectua pe baza recomandărilor veterinarului, folosindu-se produse de calitate şi raportat la vârsta pisicii şi la dimensiunile acesteia. Este de mare ajutor purtarea unui medalion anti-paraziţi, care se prevină revenirea unor astfel de probleme.

În ceea ce priveşte dezinsecţia internă, aceasta trebuie realizată sub supravegherea direcata a veterinarului. Această operaţiune este recomandată a fi realizată la început o dată la 1 lună şi jumătate, ulterior de maxim 5 ori pe an. Îngrijirea şi supravegherea atentă, precum şi respectarea termenilor de deparazitare îţi va garanta un animal sănătos şi fericit!